Lidmaatschap

 
Tal van zaken kunnen ondernemers zelf tackelen, maar er zijn ook belangen die alleen gezamenlijk succesvol kunnen worden aangepakt. Sluit u ook aan bij NRK Sectie Flexibel PU-schuim en geniet van de voordelen van het lidmaatschap. Wij geven u graag nadere informatie.

  • Netwerken
  • Kennisoverdracht
  • Promotie
  • Lobby/Belangenbehartiging
Informatie
 

'Gij zult energie besparen, ondernemer!'

Stel, je gemeente is super-ambitieus met duurzaamheid en draagt jou als ondernemer op om energie te besparen. Hoe ga jij daar dan mee om? Zo verleiden Utrecht en Nijmegen ondernemers om aan de slag te gaan.

Als het ergens kan, dan kan het in Utrecht. Dat is het motto van de gemeente Utrecht om de stad duurzaam te krijgen. Met inzet van burgers en bedrijven. Maar, merkte Ruben van Brenk al snel, niet iedereen loopt even hard. Hij is projectleider energiebesparing bedrijven bij de gemeente en heeft de afgelopen jaren zo’n zeshonderd Utrechtse bedrijven onder de loep genomen. "Wat ik merk, is dat veel bedrijven door de bomen het bos niet zien. Gewoon niet weten waar ze moeten beginnen als het om energiebesparing gaat." Niet zo gek, vindt Van Brenk, want voor de meeste bedrijven is energiebesparing niet hun core business. Maar voorlichten en doorlichten helpt, merkt hij.

Vijf jaar terugverdientijd
Het helpt natuurlijk wel dat het midden-  en kleinbedrijf ook wettelijk verplicht is om alle energiebesparende maatregelen te nemen die binnen vijf jaar terugverdiend kunnen worden. "Maar we gaan echt niet al die bedrijven langs met een team handhavers om te zorgen dat het ook gebeurt. Dat is ook niet nodig. We hebben de afgelopen jaren op die zeshonderd bedrijven zo’n tien keer met een dwangsom moeten dreigen. In een enkel geval is daadwerkelijk een deurwaarder langs gestuurd. Dan gaat het om diehards die gewoon niet willen. Wat we liever doen is ondernemers bij de hand nemen. We kunnen bijvoorbeeld helpen met informatie over de best wel ingewikkelde milieuwetgeving. Of bij het inschakelen van bedrijven die energiebesparingsmaatregelen uitvoeren."

Lees het volledig artikel in het blad Forum (VNO NCW) en kom erachter wat je als mkb'er kunt doen om energie te besparen.


« Terug naar vorige pagina

Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag

Postbus 418
2260 AK Leidschendam

 


Contact

 

NRK Sectie Flexibel PU-Schuim

Tel: 070-444 06 90
Fax: 070-444 06 61

E-mail
 

NRK

 
 

© NRK Sectie Flexibel PU-schuim 2020